ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ή ΛΥΚΕΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΑΡΚΑ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ ΜΕ "ΜΗΧΑΝΗ" Ή ΑΛΛΙΩΣ μια ...pop pop boat

 

Πριν συμβουλευτείτε τις δικές μας σημειώσεις για την κατασκευή πρέπει να δείτε το βίντεο ενός άλλου χρήστη που εξηγεί κάποια βήματα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Τώρα που είστε έτοιμοι προσέξτε τα εξής:

Χρειάζεστε μεταλλικό κουτάκι μπύρας ή αναψυκτικού. Στα καταστήματα ,αν δοκιμάστε με ένα μαγνήτη, θα δείτε πως τα περισσότερα δεν έλκονται.Στο δικό μας μοντέλο βρήκαμε μεταλλικό κουτάκι σε μια μπύρα εξωτερικού.Κατά την κοπή χρησιμοποιείστε γάντια διότι το υλικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Για σκάφος χρησιμοποιήσαμε μια μεταλλική θήκη. Μπορείτε να βρείτε μεταλλική κασετίνα ή και κονσέρβα που έλκεται από μαγνήτη.Για μπόιλερ πάντως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βιδωτά καπάκια από σιρόπια, τενεκέδες λαδιού και άλλα.

Το δύσκολο κομμάτι της κατασκευής αποδεικνύεται το κόλλημα με καλάι. Χρειάζεστε μια αλοιφή την οποία απλώνετε στην επιφάνεια (έχουν στα καταστήματα υδραυλικών)και αρκετή υπομονή και προσοχή. Μην υποτιμάτε τον κίνδυνο εγκαύματος στα χέρια, είτε από το πιστολάκι είτε από το καλάι που όταν θερμανθεί κυλάει σε σφαιρική μορφή πάνω στο τραπέζι.Χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε γυαλιά εργασίας γιατί υπάρχει κίνδυνος να πεταχτεί το καλάι στο πρόσωπό σας.

Το μπόιλερ πρέπει οπωσδήποτε να είναι απόλυτα στεγανό.Αλλιώς το νερό θα βγεί, θα πέσει στο κερί και...η βάρκα σβήνει.

Σχεδιάστε στο χαρτί με τους μαθητές σας το μοντέλο, αλλά το κόλλημα καλύτερα να το κάνετε μόνο αφού έχετε πάρει όλα τα σχετικά μέτρα ασφάλειας που χρειάζονται.

Τέλος ονομάστε το μοντέλο και αφήστε τους μαθητές σας να το διακοσμήσουν :-)

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας