ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΟΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

 

Το διόραμα είναι ένα κουτί στο οποίο προσαρμόζονται φιγούρες ανθρώπων, μνημείων , ζώων κλπ, που να έχουν μεταξύ τους συνοχή και νόημα.Συνίσταται οι εικόνες και τα αντικείμενα να είναι της ίδια τεχνοτροπίας. Για παράδειγμα δε θα είναι καλή ιδέα να βάλουμε μια φιγούρα playmobil δίπλα σε ένα σκίτσο τσολιά!!

Πώς ξεκινάμε;

ΒΗΜΑ 1

Διαλέγουμε πρώτα το θέμα μας. Μπορεί να είναι μια σκηνή από ιστορικές στιγμές όπως πχ η επέτειος του ΟΧΙ ή μια σκηνή που να αναπαριστά μια τροφική αλυσίδα σε ένα περιβάλλον. Μπορεί ακόμη να σκεφτούμε μια σκηνή από ένα αγαπημένο λογοτεχνικό βιβλίο ή κάποια χριστουγεννιάτικη σκηνή.

ΒΗΜΑ 2

Βρίσκουμε τις φιγούρες. Προτείνουμε να είναι ασπρόμαυρα σκίτσα που θα ζωγραφιστούν από τους μαθητές και θα κοπούν με το ψαλίδι περιμετρικά. Μπορείτε να βρείτε αρκετά σκίτσα ελεύθερα στο διπλανό σύνδεσμο ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΒΗΜΑ 3

Πλαστικοποιούμε τα σκίτσα και αφήνουμε τους μαθητές να ξανακόψουν τα σκίτσα πάλι περιμετρικά ώστε το σκίτσο με μια υποστήριξη να μπορεί να σταθεί όρθιο.

ΒΗΜΑ 4

Στα πλαστικοποιημένα και κομμένα σκίτσα κολλάμε με πιστόλι σιλικόνης λεπτό σύρμα στο πίσω μέρος που θα χρειαστεί ως βάση του σκίτσου. Δείτε φωτογραφία εδώ

ΒΗΜΑ 5

Βρίσκουμε ένα κουτί παπουτσιών το οποίο ζωγραφίζουμε εσωτερικά ανάλογα με το θέμα μας. Πχ ως φόντο , οροφή και στις πλαϊνές πλευρές βάζουμε ουρανό καλοκαιρινό ή χειμωνιάτικο, ανάλογα.

© easyschool.gr